Adviezen na de ingreep

Adviezen voor thuis

In de dagen tussen de ingreep en het verwijderen van de hechtingen in is het belangrijk om het één en ander in acht te nemen. Onderstaande punten van nazorg dragen bij aan een voorspoedig herstel en mooi resultaat.

Koel na de ingreep regelmatig

Om zwelling te verminderen zult u op de dag van de ingreep ieder uur een kwartier moeten koelen. U gebruikt hiervoor het coldpack dat u van ons heeft meegekregen. Leg allereerst een gaasje op de huid om direct contact van het coldpack met de pleistertjes en huid te vermijden. Het koelen herhaalt u totdat u gaat slapen. De ochtend na de operatie, en in de loop van de week, mag u naar behoefte blijven koelen.

Zorg voor vervoer

U mag na de ingreep niet zelf naar huis rijden. Niet alleen de hechtingen en pleisters zullen een belemmering zijn, maar ook de verzekering zal voorwaarden hebben. Het advies is om te wachten tot na het verwijderen van de hechtingen.

Doe het een paar dagen rustig aan

Ook rust zal bijdragen aan een goed herstel en helpt zwelling te beperken. Meestal  wordt er een aantal dagen tot een week vrij genomen. Lichte administratieve taken zult u snel weer kunnen oppakken; thuis werken is voor sommige cliënten dan ook een hele goede optie. Zware lichamelijke inspanning, waaronder tillen en intensief sporten, zult u 7 tot 14 dagen moeten uitstellen.

Niet bukken, niet tillen. Maar, wel slapen met een extra kussen

Kortom, druk op de oogleden moet vermeden worden omdat dit de wondgenezing kan vertragen. Slaap de dagen na de operatie met een extra kussen of in een verstelbaar bed waarbij u het hoofdeind 30 tot 40 graden omhoog zet. Til geen zware dingen en houd zoveel mogelijk uw hoofd rechtop (bijvoorbeeld bij het inladen van de wasmachine of droger en wanneer u iets opraapt.)

Haren wassen

Na de operatie mag u gewoon douchen. Bij het wassen van uw haren zult u echter voorzichtig moeten zijn. De pleisters, en dus het wondje, mogen niet nat of vochtig worden. Laat dus geen water over uw gezicht lopen en douche niet te lang.
Tip: was uw haar op de dag van de operatie.

Verzorging van de huid

In de week na de operatie mag u in en rondom het ooggebied geen make-up en/ of crèmes gebruiken om zo infecties te voorkomen. Het gebruik van deze producten mag uitsluitend weer wanneer de huid volledig dicht is. Na het verwijderen van de hechtingen is de huid de eerste dagen ook nog teer. Wij adviseren u om in deze week ook nog geen (oog)make-up te gebruiken. Bij het verwijderen van de hechtingen geven wij u advies over de wondverzorging. Haal dan ook nog geen goedbedoelde crèmes in huis.

Contactlenzen

Indien u lenzen draagt vragen wij u deze voor de operatie uit te doen. Neemt u zo nodig een bril mee voor wanneer u naar huis gaat. Een zonnebril op sterkte is dan het prettigst. Zolang de hechtingen erin zitten, mag u geen contactlenzen dragen. Na het verwijderen van de hechtingen is de huid nog erg kwetsbaar, u mag dan nog niet aan het ooglid trekken. Wij adviseren u om nog een week de bril te dragen.

UV-straling

Zonlicht zorgt ervoor dat er extra melanine in de huid wordt aangemaakt. Op een kwetsbare huid, zoals een littekentje, heeft dit extra impact. De huid zal zonder bescherming een bruine verkleuring houden. Een zonnebril en geschikt product met zonnefactor geven hier goede bescherming tegen.  Lichtinval kan na de ingreep ook wat lastiger zijn. Het dragen van een zonnebril helpt het licht goed te verdragen

Medicatie

Gebruikt u bepaalde medicatie? Dan is er tijdens het consult besproken of u het gebruik moet aanpassen. Wellicht heeft u hier ook uw specialist over geraadpleegd, houd u zich dan aan deze adviezen.

Mocht u na de ingreep wat pijn ervaren mag u paracetamol slikken. Door de licht bloedverdunnende werking raden wij het gebruik van ibuprofen of aspirine af.

Wanneer u erg tegen de operatie opziet is het mogelijk om medicatie voor te schrijven om zo rustig de ingreep te ondergaan.

Roken en alcohol

Roken vernauwt de bloedvaatjes waardoor het een negatief effect op het genezingsproces heeft. De arts zal u dan ook adviseren om een aantal weken te stoppen met roken.

Ook alcohol heeft een bloedverdunnende werking. Wij raden alcoholconsumptie een aantal dagen voor, maar zeker een aantal dagen na, de ingreep af.  Zo voorkomt u mogelijk nabloedingen en complicaties.

Bel ons op

Vragen? Bel ons op of laat u terugbellen

Beste klanten,

Op dit moment mogen we weer de ooglidcorrecties uitvoeren. Echter hebben we wel extra richtlijnen/maatregelen waaraan we moeten voldoen.

Wij hanteren de volgende richtlijnen zoals gesteld en goedgekeurd door het RIVM:

 • Wij vragen u vriendelijk om in al onze openbare ruimten een mondkapje te dragen. Indien u zelf geen mondkapje bij heeft, kunnen wij u van een mondkapje voorzien.
 • Kom op het aangegeven tijdstip (dus niet eerder)
 • Kom alleen (begeleiders worden niet toegestaan en zullen buiten of in de auto moeten wachten)
 • Er is geen garderobe. Jassen e.d. gaan mee naar de behandelkamer (maar nog liever, u laat ze in de auto)
 • We schudden geen handen
 • Er wordt geen koffie, thee en water geserveerd (u mag zelf wel een bidon meenemen)
 • Er zijn geen tijdschriften om te lezen
 • We houden 1.5m afstand waar mogelijk
 • Handen moeten worden gedesinfecteerd bij binnenkomst
 • U wordt gevraagd naar klachten: hoesten, neusverkoudheid, keelpijn, diarree en/of koorts
 • Als u één van de klachten heeft of een gezinslid is besmet met het Coronavirus, kunnen wij u geen toegang verlenen tot ons pand
 • Afrekenen kan met pin of credit card
 • Uiteraard hebben onze medewerkers hun eigen beschermingsmiddelen en maatregelen.

Heeft u vragen? stuur een e-mail naar: info@eyelift.nl

alvast bedankt voor uw medewerking