Hoe verloopt een wenkbrauwlift?

Wenkbrauwlift

Bij een vermoeide blik wordt de verklaring meestal gezocht in een teveel aan ooglidhuid. Dit is te verhelpen door middel van een bovenooglidcorrectie. In veel gevallen zal dat echter niet de enige oplossing zijn, maar blijken ook de wenkbrauwen verantwoordelijk te zijn doordat deze tot op de rand van de oogkas of zelfs eronder gezakt zijn. Voor hangende wenkbrauwen bestaat nu een nieuwe behandelmethode, die afhankelijk van de noodzaak in combinatie met een bovenooglidcorrectie uitgevoerd kan worden.

De behandeling

In overleg met uw behandelende arts zal beoordeeld worden wat de beste behandeling is voor die zware ogen en vermoeide blik. Via een sneetje in de natuurlijke huidplooi ongeveer een centimeter boven de ooglidrand wordt de wenkbrauw losgemaakt van het onderliggende bot. In dat bot wordt een oplosbaar haakje geplaatst. De wenkbrauw kan vervolgens in de gewenste positie worden bevestigd.

Plaatselijke verdoving

Het grote voordeel van deze benadering is dat de ingreep, net als de bovenooglidcorrectie, onder plaatselijke verdoving uitgevoerd kan worden. Via dezelfde benadering wordt ook de bovenooglidcorrectie uitgevoerd, die in veel gevallen deel uit zal maken van de ingreep. Aanvankelijk zal de patiënt net boven het oog een kleine verdikking voelen ter plaatse van het haakje. In het algemeen is deze verdikking onzichtbaar. Binnen zes maanden lossen de haakjes volledig op. De haakjes zijn veilig, comfortabel en geven een direct zichtbaar resultaat.

Ervaart u deze klachten dagelijks en weet u niet hoe u ze zelf kan verhelpen? Dan is waarschijnlijk een wenkbrauwlift de oplossing voor u.

Kies voor Eyelift

 • Ruime ervaring

  Meer dan 12.000 ooglidcorrecties

 • Natuurlijk resultaat

  Een natuurlijke en jonge uitstraling

 • Specialisten

  Onze specialisten zijn BIG geregistreerd

 • De hoogste kwaliteit

  Onze specialisten zorgen voor de beste resultaten

Transpalpebrale wenkbrauwlift (Wenkbrauwlift i.c.m. een bovenooglidcorrectie)

Bij de transpalpebrale wenkbrauwlift wordt hetzelfde sneetje gebruikt als bij de bovenooglidcorrectie. Dit is dus een techniek die zich heel goed en zonder al te veel extra ongemak laat combineren met een bovenooglidcorrectie en eigenlijk nooit zonder een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd. Mensen met overhangende oogleden bij wie ook de wenkbrauwen iets te laag maar niet erg uitgesproken laag staan zijn ideale kandidaten voor deze combinatie. Het nadeel van deze techniek is dat je de wenkbrauw niet heel veel kunt liften.

 

Directe wenkbrauwlift

Met de directe wenkbrauwlift is de wenkbrauw wel een flink stuk te liften. Echter, maakt deze techniek gebruik van een sneetje direct boven de wenkbrauw. Het is mogelijk dat dit sneetje na de operatie iets meer zichtbaar is. Deze techniek is daarmee meer geschikt voor mensen die fors hangende wenkbrauwen hebben in combinatie met wat meer uitgesproken rimpels ter plaatse van het voorhoofd. Dit helpt namelijk om het sneetje te verbergen.

 

Laterale subcutane wenkbrauwlift

De laterale subcutane wenkbrauwlift is een techniek waarmee de wenkbrauw goed te liften is en waarbij de sneetjes in de haargrens verborgen worden. Daarmee is het een zeer geschikte techniek voor mensen die een wat meer uitgesproken wenkbrauwlift en goed verborgen littekens wensen. Wanneer u kalend bent, is deze ingreep niet geschikt. De littekens kunnen in dit geval, vanwege de terugtrekkende haargrens, juist in het zicht komen.

 

Endoscopische wenkbrauwlift

Bij een endoscopische wenkbrauwlift is het mogelijk het gehele voorhoofd te liften en niet alleen de wenkbrauwen. Het nadeel van deze ingreep is dat deze gezien de uitvoerigheid veelal onder narcose uitgevoerd wordt. Vanwege de benodigde apparatuur wordt deze ingreep door ons altijd in het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen gedaan.

Bel ons op

Wij houden van persoonlijk contact 085 06 45 745

Resultaten wenkbrauwlifting

Het resultaat is al snel zichtbaar. Na enkele weken zijn de incisies in uw haarlijn genezen en kunt u gaan genieten van uw nieuwe frisse uitstraling. Bekijk hier enkele voor- en na foto's van wenkbrauwlifting.

Voor foto boven ooglidcorrectie vrouw Na foto boven ooglidcorrectie vrouw
Voor foto boven ooglidcorrectie vrouw Na foto boven ooglidcorrectie vrouw
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandEyelift.nl is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Beste klanten,

Op dit moment mogen we weer de ooglidcorrecties uitvoeren. Echter hebben we wel extra richtlijnen/maatregelen waaraan we moeten voldoen.

Wij hanteren de volgende richtlijnen zoals gesteld en goedgekeurd door het RIVM:

 • Wij vragen u vriendelijk om in al onze openbare ruimten een mondkapje te dragen. Indien u zelf geen mondkapje bij heeft, kunnen wij u van een mondkapje voorzien.
 • Kom op het aangegeven tijdstip (dus niet eerder)
 • Kom alleen (begeleiders worden niet toegestaan en zullen buiten of in de auto moeten wachten)
 • Er is geen garderobe. Jassen e.d. gaan mee naar de behandelkamer (maar nog liever, u laat ze in de auto)
 • We schudden geen handen
 • Er wordt geen koffie, thee en water geserveerd (u mag zelf wel een bidon meenemen)
 • Er zijn geen tijdschriften om te lezen
 • We houden 1.5m afstand waar mogelijk
 • Handen moeten worden gedesinfecteerd bij binnenkomst
 • U wordt gevraagd naar klachten: hoesten, neusverkoudheid, keelpijn, diarree en/of koorts
 • Als u één van de klachten heeft of een gezinslid is besmet met het Coronavirus, kunnen wij u geen toegang verlenen tot ons pand
 • Afrekenen kan met pin of credit card
 • Uiteraard hebben onze medewerkers hun eigen beschermingsmiddelen en maatregelen.

Heeft u vragen? stuur een e-mail naar: info@eyelift.nl

alvast bedankt voor uw medewerking