Veelgestelde
vragen

Veel gestelde vragen over een ooglidcorrectie

Hieronder treft een verzameling van de meest gestelde vragen door de jaren heen.

Laten we vooropstellen dat de kwaliteiten van onze artsen en medewerkers structureel getoetst en ontwikkeld worden. Tevens vinden er reguliere kwaliteitscontroles plaats. Een op maat gemaakt, up-to-date kwaliteitssysteem borgt het alomvattende proces vanaf het intakegesprek naar de ingreep en tot aan de nazorg van uw ooglidcorrectie.

Als één van de eersten in Nederland, met de focus op kwaliteit in ooglidcorrecties, heeft Eyelift een team van nauw samenwerkende klinieken. Hieruit komen de best opgeleide specialisten voort, allemaal met een gezamenlijk doel: het leveren van hoogwaardige kwaliteitsbehandelingen met persoonlijke aandacht in een toegankelijke omgeving.

Deze samenwerking zorgt ervoor dat de kennis van onze artsen geput kan worden uit jarenlange ervaring, duizenden operaties en wekelijkse operatiemomenten. Deze ruime ervaring is cruciaal voor het hoge standaard dat Eyelift hanteert. Opleiders, en medeoprichters van Eyelift, zijn KNO-artsen dr. Koen Ingels en dr. Niels van Heerbeek. In Nederland behoren zij vandaag de dag tot de top in aangezichstchirurgie.

Bij Eyelift hebben wij gekozen voor specialisten die uitsluitend werkzaam zijn in de aangezichtschirurgie. Kennis van deze anatomie is groot, zodat de natuurlijke gezichtsuitdrukking na de ingreep blijft. Eyelift heeft bewust gekozen om niet met plastisch chirurgen of andere artsen te werken, daar hun ervaring en dagelijkse werkzaamheden (in het ziekenhuis) ook vaak elders op het lichaam zijn.

Wanneer u de diverse klinieken vergelijkt, vindt u soms aardige prijsverschillen. Vraagt u zich dan het volgende af:

Wie voert mijn ooglidcorrectie uit?

Het eerste advies wat wij u kunnen geven is om op intake te gaan, zodat u een gevoel kunt krijgen bij het bedrijf en de arts. Zorg dat u zeker weet welke arts uw ingreep uitvoert. Er zijn namelijk ook aanbieders die de ingreep (goedkoper) door bijvoorbeeld artsen in opleiding laten uitvoeren.  Check ook de betreffende arts op zorgkaart Nederland zodat u ervaringen kunt lezen van cliënten die u voorgegaan zijn.

Bij Eyelift heeft u het intakegesprek met één van onze Big-geregistreerde artsen die ook uw ingreep zal uitvoeren. Onze artsen voldoen aan de hoge standaard die Eyelift op het gebied van opleiding, ervaring en training stelt. Ons team staat onder kwaliteitscontroles en put ervaring uit duizenden ingrepen.

Welke organisatie staat erachter?

Het is belangrijk dat er een gedegen organisatie achter uw behandeling staat.

Bij Eyelift hebben wij een gezamenlijk doel: het leveren van hoogwaardige kwaliteitsbehandelingen met persoonlijke aandacht in een toegankelijke omgeving. Dit geldt voor het gehele team en voor ieder onderdeel in het gehele traject.

Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en apparatuur. Alle vestigingen hebben gekwalificeerde en goed geoutilleerde behandelruimtes. De protocollen van het handboek voor onder meer hygiëne en behandelingen en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) worden nauw gevolgd en geüpdatet.

In de week na uw operatie houden wij persoonlijk contact en u kunt ons altijd bereiken. We staan voor een hoog serviceniveau.

                                                 Prijs                           Waardering     

Eyelift.nl                                   995.-                         9.2       2024    Zorgkaart

Velthuis kliniek                       1300.-                        8.9      2024    KliniekErvaringen.nl

Faceland                     v.a.        495.-                         9.0       2024    Zorgkaart

Bergman                                  1250.-                        8.9       2024    Zorgkaart

Oogziekenhuis           v.a.       1160.-                        8.2       2024    Zorgkaart

Center kliniek                           850.-                         8.7       2024    KliniekErvaringen.nl       

Mauritskliniek                          1029.-                         8.7       2024    KliniekErvaringen.nl

*vergelijking gemaakt op 25-3-2024

Bij Eyelift is de prijs van een ooglidcorrectie altijd voor beide ogen en inclusief een consult, het verwijderen van de hechtingen en eventuele nazorg. Het consult, de ingreep en eventuele controles worden door één en dezelfde arts gedaan.

Klik hier voor alle tarieven.

Wij zijn trots op onze hoge waarderingen die een goed beeld geven waar wij voor staan. De waarderingen van onze cliënten kunt u terugvinden op Zorgkaart Nederland. Of klik hier om onze beoordelingen te lezen.

Wij vinden het belangrijk dat u een goede, weloverwogen beslissing neemt. Een consult bij Eyelift is dan ook altijd geheel kosteloos en vrijblijvend. Tijdens het consult geeft de arts u ongedwongen antwoord op vragen, zoals:

Wanneer er sprake is van een aangeboren afwijking of aandoening, of wanneer er sprake is van een ernstige gezichtsveldbeperking, wordt de ooglidcorrectie waarschijnlijk vanuit uw basispakket vergoed. Een onderooglid– en/ of wenkbrauwcorrectie wordt niet vanuit het basispakket vergoed. Kijk op Zorgwijzer of vraag bij uw zorgverzekeraar na of u voor een vergoeding in aanmerking komt.

Bij een ooglift wordt alleen de overhangende huid weggehaald. Bij een ooglidcorrectie wordt het gehele gebied inclusief oogspier, het vet-surplus en de wenkbrauwstand bekeken. Wanneer een oogspier niet goed functioneert, ontstaat er verslapping. Dit kan zowel boven het ooglid als onder de ogen gebeuren. Wanneer je alleen het overtollig vel weg zou halen, zal dit niet het gewenste resultaat geven. Ook ophoping van vet, wat een ontsierende uitstulping geeft, kan gecorrigeerd worden. In sommige gevallen is het niet het overtollige vel wat zwaarte aan de ogen geeft, maar  de stand van de wenkbrauwen. Een wenkbrauwlift kan op diverse manieren uitgevoerd worden .

Download hier de brochure

Wanneer u klachten ervaart aan uw oogleden, zoals een zwaar gevoel (aan het eind van de dag), hoofdpijn of belemmerd zicht, kan een bovenooglidcorrectie uitkomst bieden. Stoort u zich aan de wallen onder uw ogen? Dan is een onderooglidcorrectie waarschijnlijk een passende ingreep voor u. Alle mogelijkheden bespreken wij graag met u tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult met één van onze artsen. Een afspraak kunt u hier maken.

Gemiddeld heeft u van een ingreep aan uw oogleden zo’n tien tot vijftien jaar plezier. Het resultaat is een uitgeruste en frisse oogopslag. Helaas gaat het verouderingsproces wel gewoon door. Het goede nieuws is dat u een bovenooglidcorrectie, na een aantal jaar, gewoon weer mag ondergaan. De duur van het resultaat kan door persoonlijke omstandigheden verschillen. U behoud het maximale resultaat door gezond te leven en goed voor uw huid te zorgen.

Onze naam Eyelift.nl zegt het al; wij liften de huid, waardoor deze weer mooi strak wordt. Uiteraard is de stand van uw oog en wenkbrauw bepalend voor het resultaat. Bekijk de voor en na foto’s van ooglid- en wenkbrauwcorrecties die Eyelift recent heeft uitgevoerd.

Uiteraard is elke ingreep spannend. Wij willen u graag informeren over de gang van zaken rondom uw ingreep. U ontvangt tijdens het consult een folder met alle informatie, waaronder de voor en nazorg. Meer voorzorg vindt u hier.

De operaties bij Eyelift worden onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De huid wordt met een injectie, meestal 3 prikjes per oog, verdoofd. De injecties kunnen als onprettig worden ervaren, vergelijkbaar met een tandarts prikje. Wanneer het gebied verdoofd is, zult u geen pijn meer voelen.

Wanneer de verdoving na de operatie uitwerkt en er eventueel pijn optreedt, mag u paracetamol nemen. Dit mag u ook al voor de ingreep innemen. Daarnaast adviseren wij u rustig aan te doen en het geopereerde gebied goed te koelen. Ervaring leert dat cliënten het vaak mee vinden vallen en meestal geen pijn ervaren.

U mag voor de ingreep een kalmeringsmiddel zonder recept innemen. Vraag bij uw apotheek na welke medicatie voor u geschikt zou zijn. Het is belangrijk dat het middel dat u gebruikt niet bloedverdunnend werkt (denk hierbij aan aspirine of ibuprofen.) Indien gewenst kunt u tijdens het consult een kalmeringsmiddel op recept aan de arts vragen.

Uw begeleider kan tijdens uw ingreep blijven wachten in één van onze wachtruimtes. In veel gevallen beschikken onze wachtruimtes over gratis Wi-Fi en schenken wij hen graag een kopje koffie of thee in.

De meeste mensen kunnen zo’n 3 dagen na de ingreep weer rustig aan het werk. Zwaar lichamelijk werk zult u nog even moeten uitstellen. Houd u er rekening mee dat er eerste dagen nog wat verkleuring en zwelling rondom uw ogen kan ontstaan, en dat er kleine hechtpleistertjes over de hechting zijn geplakt. Deze pleisters halen wij er samen met de hechtingen na een week voor u uit.

Nee, u zult hiervoor naar een oogziekenhuis moeten. Het ooglid gaat hier niet hangen door een teveel aan huid maar door disfunctioneren van het spiertje. In het oogziekenhuis kunnen ze dit prima opereren.

Ja, dat mag. Zodra u uw lenzen kunt inbrengen of verwijderen zonder aan het ooglid te trekken, mag u weer lenzen dragen. Lukt dit niet? Dan is het advies om de lenzen twee weken na de ingreep pas weer te gebruiken.

Het antwoord is nee! Het sneetje (de incisie) maken wij op een natuurlijke lijn of plooi, zodat er na een aantal weken weinig meer te zien is. Na een aantal maanden zal het litteken vrijwel onzichtbaar zijn.

Direct na de ingreep doet u in de omgeving van de ogen niets aan huidverzorging. De hechtpleistertjes die er geplakt zitten mogen namelijk niet in aanraking komen met crèmes of andere producten.

Na het verwijderen van de hechtingen, of in ieder geval totdat de huid helemaal dicht is, moet u nog een week wachten met huidverzorging, Het wondje moet namelijk eerst aansterken. Speciale, siliconen littekencrème mag wellicht wat eerder gebruikt worden. U krijgt alle informatie na het verwijderen van de hechtingen.

De arts zal u voor en tijdens de ingreep duidelijk uitleggen welke stappen er genomen worden. Daarnaast zal de arts gedurende de operatie tegen u praten om u op uw gemak te stellen. De operatie-assistente die de operatie begeleid is er ook zeker om het u zo comfortabel mogelijk te maken.

De ooglid- en wenkbrauwcorrecties vinden doorgaans onder plaatselijke verdoving plaats. Indien de ingreep onder algehele narcose uitgevoerd zal worden, bespreekt de behandelend arts dit met u tijdens het consult. In deze gevallen kunnen wij uitwijken naar onze operatie locatie te Nijmegen.

De eerste twee dagen essentieel.  Direct na de ingreep ontvangt u van ons alle informatie, handige tips en adviezen. Meer nazorg vindt u hier.

Bij onze klinieken in Rijswijk en Papendrecht kunt u na 4 weken terecht voor oogbehandelingen die specifiek gericht zijn op het ondersteunen van het littekenherstel. Ook wanneer u bij één van onze andere vestigingen geopereerd bent, is het mogelijk deze behandeling te ondergaan. Voor meer informatie kunt u terecht op www.mhkliniek.nl

Hoewel het niet wetenschappelijk bewezen is, hebben veel patiënten baat bij Arnica druppels link https://www.avogel.nl/product/homeopathie/arnica-d6.php. Deze druppels kunnen blauwe plekken voorkomen of verminderen en zijn zonder recept te verkrijgen bij uw apotheek.

Een week na de operatie komt u terug voor het verwijderen van de hechtingen. Wij zullen u tijdens deze afspraak voorzien van passend productadvies om het herstel van de littekens te bevorderen. Het is dus niet nodig om voor uw operatie al producten voor de nazorg in huis te halen.

De hersteltijd zal per persoon verschillend zijn. Na een bovenooglidcorrectie trekt de meeste zwelling en verkleuring binnen de eerste 2 weken weg. Bij een onderooglidcorrectie of wenkbrauwlift kan de zwelling en verkleuring zo’n 2 à 3 weken aanhouden. Het uiteindelijke resultaat van uw ingreep is gemiddeld na 6 maanden zichtbaar.

Uw antwoord niet gevonden?

Staan de antwoorden op uw vragen en niet tussen? Dan kunt u altijd telefonisch uw vragen aan ons stellen, onze medewerkers staan namelijk altijd voor u klaar. Wilt u liever een persoonlijk gesprek om antwoord te krijgen op al uw vragen? Meld u aan voor een persoonlijk consult (kosteloos en vrijblijvend)

Consult inplannen

Bel ons op

Vragen? Bel ons op of laat u terugbellen

big geregistreerd
eafps-logo
kno logo

Hoe wij worden beoordeeld op zorgkaart Nederland

4 sterren
"Uitstekend personeel, goede behandeling gehad, goede nazorg. Prima aanrader!"
FRANCISCA FOK
4 sterren
"Professioneel"
EFFIE VAN KINDERDIJK
4 sterren
"Enorm vriendelijke service, veel moeite en tijd wordt genomen om een gewenst resultaat te bereiken"
CATHELIJNE BLOM
4 sterren
"Je wordt er prettig geholpen en het is er hygiënisch"
YVONNE VAN HEES
4 sterren
“Vriendelijk personeel, goede producten en uitgebreide behandelingen”
ANONIEM

Beste klanten,

Op dit moment mogen we weer de ooglidcorrecties uitvoeren. Echter hebben we wel extra richtlijnen/maatregelen waaraan we moeten voldoen.

Wij hanteren de volgende richtlijnen zoals gesteld en goedgekeurd door het RIVM:

 • Wij vragen u vriendelijk om in al onze openbare ruimten een mondkapje te dragen. Indien u zelf geen mondkapje bij heeft, kunnen wij u van een mondkapje voorzien.
 • Kom op het aangegeven tijdstip (dus niet eerder)
 • Kom alleen (begeleiders worden niet toegestaan en zullen buiten of in de auto moeten wachten)
 • Er is geen garderobe. Jassen e.d. gaan mee naar de behandelkamer (maar nog liever, u laat ze in de auto)
 • We schudden geen handen
 • Er wordt geen koffie, thee en water geserveerd (u mag zelf wel een bidon meenemen)
 • Er zijn geen tijdschriften om te lezen
 • We houden 1.5m afstand waar mogelijk
 • Handen moeten worden gedesinfecteerd bij binnenkomst
 • U wordt gevraagd naar klachten: hoesten, neusverkoudheid, keelpijn, diarree en/of koorts
 • Als u één van de klachten heeft of een gezinslid is besmet met het Coronavirus, kunnen wij u geen toegang verlenen tot ons pand
 • Afrekenen kan met pin of credit card
 • Uiteraard hebben onze medewerkers hun eigen beschermingsmiddelen en maatregelen.

Heeft u vragen? stuur een e-mail naar: info@eyelift.nl

alvast bedankt voor uw medewerking