Bovenooglidcorrectie

 

Bovenooglidcorrectie bij Eyelift.nl

Heeft u last van hangende oogleden of een vermoeide blik? Een bovenooglidcorrectie bij Eyelift.nl kan dan uitkomst bieden. Eyelift.nl is gespecialiseerd in bovenooglidcorrecties. Er zijn 5 KNO artsen werkzaam gespecialiseerd in aangezichtschirurgie.

Hoe ontstaan bovenooglid problemen?

Een hangend ooglid, of te wel een dermatochalasis, wordt veroorzaakt door een teveel aan weefsel bij de oogleden. De huid rond de oogleden is erg dun waardoor het door de jaren heen sneller zijn elasticiteit verliest en het bindweefsel verslapt. Het gevolg hiervan is dat er vet- en vochtophoping plaatsvindt en het bovenooglid dan gaat hangen. Patiënten krijgen hierdoor vaak te horen dat ze er vermoeid uitzien, terwijl dit niet het geval is.

Overige oorzaken

Een ander vaak voorkomende klacht is het continue hebben van een zwaar gevoel bovenop het oog en de wimpers, en de hoofdpijn die wordt veroorzaakt door het open proberen te houden van de ogen. Niet alleen dit maar ook andere normale zaken, zoals het aanbrengen van oog make-up, wordt door het hangende ooglid verstoort. terwijl dit niet het geval is. In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door een hangend boven ooglid, die door de jaren heen slap is geworden.

Ervaart u deze klachten dagelijks en weet u niet hoe u ze zelf kan verhelpen? Dan is waarschijnlijk een bovenooglidcorrectie de oplossing voor u.

Kies voor Eyelift

 • Ruime ervaring

  Meer dan 12.000 ooglidcorrecties

 • Natuurlijk resultaat

  Een natuurlijke en jonge uitstraling

 • Specialisten

  Onze specialisten zijn BIG geregistreerd

 • De hoogste kwaliteit

  Onze specialisten zorgen voor de beste resultaten

De bovenooglidcorrectie

Het komt regelmatig voor dat de huid rond de bovenoogleden zodanig uitrekt dat deze over de ogen gaat hangen (blepharochalasis). Blepharochalasis van de bovenoogleden is een gevolg van het slapper worden van de huid rondom de ogen en gaat soms gepaard met het uitpuilen van vetweefsel in de oogkassen, waardoor de huid naar voren wordt geduwd en gaat plooien of een bolling boven het oog laat zien. Blepharochalasis is een natuurlijk verouderingsproces maar kan worden versneld door overmatig zonlicht, roken of erfelijke aanleg.
Het corrigeren van de verslapping van de huid wordt blepharoplastiek genoemd (blepharo betekent ooglid en plastiek komt van plastische chirurgie).

Klachten/symptomen

Bij een blepharochalasis kunt u last hebben van:
− Huidoverschot van de bovenoogleden
− Beperking van het gezichtsveld doordat de huid over de ooglidrand hangt
− Een plakkend gevoel van het bovenooglid
− Tranende/ droge ogen
− Hoofdpijn en vermoeidheidsklachten
− Er moe of oud uitzien
− Problemen bij het opbrengen van make-up

Deze klachten kunnen toenemen bij onder andere televisie kijken, lezen en auto rijden.

Gratis consult voor een bovenooglidcorrectie

In het gesprek met de arts worden uw klachten, vragen en wensen besproken. Er wordt gekeken naar de stand van uw bovenoogleden. Het huidoverschot van de bovenoogleden moet minstens tot op de wimpers reiken en de helft van uw pupil moet bedekt zijn.

De ingreep onder plaatselijke verdoving

De operatie wordt bijna altijd onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Ter bevordering van een optimale genezing raden wij roken af vanaf 3 weken vóór tot 3 weken na de ingreep. Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt moet u daar 10 dagen voor de operatie mee stoppen. Uw arts heeft dat met u besproken.

De ingreep

Voorafgaand aan de operatie tekent de arts af hoeveel huid er verwijderd moet worden. Uw gezicht wordt schoongemaakt met desinfecterend middel en er worden steriele doeken om het gezicht gelegd.
Vanaf dan mag u het gezicht niet meer aanraken. Hierna wordt de huid verdoofd met een injectie. Als de huid eenmaal verdoofd is, wordt het teveel weggesneden, de nodige verdere correcties aangebracht en vervolgens de wonden gehecht.
Er worden hechtpleisters rond de ogen geplakt, die een kleine week moeten blijven zitten totdat de hechtingen verwijderd worden.

Bel ons op

Wij houden van persoonlijk contact 085 06 45 745

Foto’s voor en na de bovenooglidcorrectie behandeling

Het resultaat is al snel zichtbaar. Na enkele weken zijn de incisies in uw haarlijn genezen en kunt u gaan genieten van uw nieuwe frisse uitstraling. Bekijk hier enkele foto’s voor en na de bovenooglidcorrectie behandeling.

bovenooglidcorrectie before bovenooglidcorrectie
bovenooglidcorrectie bovenooglidcorrectie before
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandEyelift.nl is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Beste klanten,

Op dit moment mogen we weer de ooglidcorrecties uitvoeren. Echter hebben we wel extra richtlijnen/maatregelen waaraan we moeten voldoen.

Wij hanteren de volgende richtlijnen zoals gesteld en goedgekeurd door het RIVM:

 • Wij vragen u vriendelijk om in al onze openbare ruimten een mondkapje te dragen. Indien u zelf geen mondkapje bij heeft, kunnen wij u van een mondkapje voorzien.
 • Kom op het aangegeven tijdstip (dus niet eerder)
 • Kom alleen (begeleiders worden niet toegestaan en zullen buiten of in de auto moeten wachten)
 • Er is geen garderobe. Jassen e.d. gaan mee naar de behandelkamer (maar nog liever, u laat ze in de auto)
 • We schudden geen handen
 • Er wordt geen koffie, thee en water geserveerd (u mag zelf wel een bidon meenemen)
 • Er zijn geen tijdschriften om te lezen
 • We houden 1.5m afstand waar mogelijk
 • Handen moeten worden gedesinfecteerd bij binnenkomst
 • U wordt gevraagd naar klachten: hoesten, neusverkoudheid, keelpijn, diarree en/of koorts
 • Als u één van de klachten heeft of een gezinslid is besmet met het Coronavirus, kunnen wij u geen toegang verlenen tot ons pand
 • Afrekenen kan met pin of credit card
 • Uiteraard hebben onze medewerkers hun eigen beschermingsmiddelen en maatregelen.

Heeft u vragen? stuur een e-mail naar: info@eyelift.nl

alvast bedankt voor uw medewerking