Adviezen voor een goed huidherstel

Adviezen voor een goed huidherstel

Wanneer de hechtingen (na ongeveer zeven dagen) zijn verwijderd is het wondje dicht maar nog wel kwetsbaar. Ook zal het onderliggend weefsel en het litteken nog tijd nodig hebben om volledig te herstellen, dit duurt drie tot negen maanden. Goede nazorg is voor het een mooi resultaat dan ook essentieel. De assistent die de hechtingen verwijdert, zal u hier uitgebreid over adviseren.

Genezing

De korstjes die er eventueel nog zitten moet u met rust laten, deze vallen er vanzelf af. De huid die hieronder vandaan komt is kwetsbaar en zult u, voor een mooi resultaat, goed moeten verzorgen. Speciale, siliconen littekencrème en zonbescherming zijn hiervoor essentieel. De huid heeft op dit moment ook extra voedingstoffen nodig om uitdroging en het ontstaan van gerstekorrels te voorkomen. De assistent zal u voorzien van passend productadvies. Schaft u dus nog geen producten aan.

Wees nog even voorzichtig

Na het verwijderen van de hechtingen mogen uw oogleden weer voorzichtig nat worden. Vermijd de eerste week nog wrijving, reinig uw gezicht voorzichtig en dep de huid rondom het oog droog. Wij adviseren u om de het dragen van (oog)make-up nog een week uit te stellen. Dit geldt ook voor eigen (oog)crèmes.  De siliconen littekencrème die wij u adviseren, kunt u wel eerder gaan gebruiken.

Ook het trekken aan de huid is in de eerste week niet toegestaan, het litteken zou open kunnen gaan.  Daarom is het advies om pas een week na het verwijderen van de hechtingen weer lenzen te gaan dragen. Na een week kunt u ook weer beginnen met intensief sporten.

Bent u tevreden?

Na ongeveer 3 maanden is het eerste genezingsproces voorbij. Nu hoeft alleen het litteken nog verder te herstellen. Wij hopen dat u heel blij bent met het resultaat. Mocht er nog iets zijn waar u over twijfelt, neem dan gerust contact met ons op.

Controle

Ook wij zijn nieuwsgierig naar het resultaat. Na 2 tot 3 maanden maken wij, of mag u, een afspraak maken voor de nacontrole. Tijdens deze afspraak maken wij dan ook de nafoto’s, zodat wij het resultaat goed kunnen beoordelen en uw dossier kunnen sluiten.

Bel ons op

Vragen? Bel ons op of laat u terugbellen

Beste klanten,

Op dit moment mogen we weer de ooglidcorrecties uitvoeren. Echter hebben we wel extra richtlijnen/maatregelen waaraan we moeten voldoen.

Wij hanteren de volgende richtlijnen zoals gesteld en goedgekeurd door het RIVM:

 • Wij vragen u vriendelijk om in al onze openbare ruimten een mondkapje te dragen. Indien u zelf geen mondkapje bij heeft, kunnen wij u van een mondkapje voorzien.
 • Kom op het aangegeven tijdstip (dus niet eerder)
 • Kom alleen (begeleiders worden niet toegestaan en zullen buiten of in de auto moeten wachten)
 • Er is geen garderobe. Jassen e.d. gaan mee naar de behandelkamer (maar nog liever, u laat ze in de auto)
 • We schudden geen handen
 • Er wordt geen koffie, thee en water geserveerd (u mag zelf wel een bidon meenemen)
 • Er zijn geen tijdschriften om te lezen
 • We houden 1.5m afstand waar mogelijk
 • Handen moeten worden gedesinfecteerd bij binnenkomst
 • U wordt gevraagd naar klachten: hoesten, neusverkoudheid, keelpijn, diarree en/of koorts
 • Als u één van de klachten heeft of een gezinslid is besmet met het Coronavirus, kunnen wij u geen toegang verlenen tot ons pand
 • Afrekenen kan met pin of credit card
 • Uiteraard hebben onze medewerkers hun eigen beschermingsmiddelen en maatregelen.

Heeft u vragen? stuur een e-mail naar: info@eyelift.nl

alvast bedankt voor uw medewerking