Wat kunt u verwachten op de dag van de operatie?

De dag van de operatie kan best spannend zijn. Wij leggen u dan ook graag uit wat er op deze dag gebeurt.

Thuis voor de operatie

De ingreep vindt onder lokale verdoving plaats, dit houdt in dat u niet nuchter hoeft te zijn. U mag vooraf gewoon ontbijten, lunchen of iets drinken. Het is prettig om comfortabele kleding aan te trekken en een vestje tegen de eventuele kou mee te nemen. Draag op de dag van de operatie geen make-up en/ of (grote) oorbellen en zorg dat u een (zonne)bril meeneemt tegen fel licht. Leest u de informatiefolder die u bij het consult heeft ontvangen nog even aandachtig door en neem deze mee op de dag van de operatie mee.

Ontvangst

Het is prettig wanneer u ontspannen aan de ingreep kunt beginnen. Daarom vragen wij u een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. U kunt dan nog een glaasje water drinken en rustig naar het toilet. Ook zal dan de behandelovereenkomst ondertekend worden en maken wij de betaling in orde. U wordt hierna op tijd door de arts opgehaald.

Ingreep

Voor aanvang zal de arts alles nogmaals met u doorspreken. Er worden voorfoto’s gemaakt en u wordt geïnstalleerd op een comfortabele behandelstoel. Waar mogelijk zetten we de stoelverwarming voor u aan en wordt de ruimte geacclimatiseerd. De arts en de assistent zullen zorgen voor uw comfort. Wanneer de ingreep klaar is blijft u nog 15 minuten koelen in de daarvoor bestemde verkouverruimte. Na het koelen mag u al vrij snel weer naar huis en krijgt u alle belangrijke punten van nazorg mee naar huis.